EVA

Innovatieprijs 2016

image

Tijdens de haringparty wordt de Innovatieprijs 2016 uitgereikt.

Het bestuur heeft vijf Alkmaarse ondernemers genomineerd, te weten:

Bike Action, Korte Vondelstraat 8
Na jarenlang gevestigd te zijn geweest aan de Zilverstraat is gekozen voor een compleet nieuwe winkelontwikkeling. Daarbij zijn diverse innovatieve investeringen gedaan op fietsgebied waaronder een apparaat dat tot in detail een nieuwe fiets kan aanpassen aan de maten van de klant. Daarnaast is het aanbod heel gespecialiseerd voor met name mountainbike, racefiets-, en elektrische fietsen.

Waardijk/Nachtegaal Langestraat 100
De vreselijke brand aan de Langestraat is door Waardijk aangegrepen om de vestiging Alkmaar aan te passen aan de toekomstige wensen van de Retailklant. Met name voor de herenafdeling is er een combi gemaakt van winkel en horeca. Beleving is een modewoord geworden en bij Waardijk is dit werkelijkheid!

Soete Suyckerbol Voordam 4
Een echte winkel met “vintage” snoepgoed en thee. Je waant je in deze winkel weer in het verre verleden. Heel representatief en uitnodigend. En dat bleek ook wel want het was doorlopend druk. Ook een knipoog naar het verleden met historische snoepverpakkingen.

Brownies and Downies Kanaalkade 17
Een (lunch)restaurant met ondersteunende medewerkers met een beperking, waaronder syndroom van down. Twee enthousiaste franchisenemers, afkomstig uit de zorg, leiden deze vestiging met veel passie. Ze zorgen ervoor dat medewerkers niet alleen ingezet worden bij Brownies en Downies maar ook in andere horecagelegenheden in Alkmaar.

IJkgebouw Alckmariapad 2
Een restaurant in een historisch gebouw dat jaren lang verscholen lag, blijkt een schitterend pand te zijn op een werkelijke unieke plek. Inzicht en lef van zowel de eigenaren als de exploitanten. De inrichting is passend bij de geschiedenis van het pand. De kaart is meer dan bijzonder en aantrekkelijk te noemen met verse producten, veel creativiteit en diversiteit. Daarnaast wordt het personeel, dat gedeeltelijk ook een beperking heeft, klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt.

Gijs Schot, voorzitter van Ondernemend Alkmaar, zal de Innovatieprijs 2016 uitreiken.