EVA

Innovatieprijs 2017

image

Tijdens de Haringparty van aanstaande 23 juni wordt de winnaar van de EVA-Innovatieprijs bekend gemaakt. Onze juryleden hebben een shortlist samengesteld. Bent u benieuwd naar de nominaties?

De Innovatieprijs is dé beloning voor de ondernemer(s) die met een vernieuwend concept, gekoppeld aan vastgoedontwikkeling, succesvol zijn in Alkmaar. De genomineerden voor dit jaar staan (in willekeurige volgorde) hieronder vermeld.

Hofman

Het is duidelijk dat Hans en Brenda Bezembinder niet voor het eerst met dit bijltje hakken. Zij hebben een oude drukkerij aan het Kerkplein omgetoverd tot een smaakvol en onderscheidend horeca-etablissement.

Het pand waarin de horeca zit is zowel intern als extern volledig gerenoveerd.  Er is een fraai terras, een opvallende menukaart die niet hinkt op vele gedachten maar waaruit duidelijk blijkt dat Bezembinder keuzes durft te maken. Het hele restaurant ademt een ‘huiskamerachtige’ sfeer. Tenslotte bevindt zich boven het restaurant één zeer smaakvol aangeklede hotelkamer, in dezelfde stijl als het restaurant. Na zwaar tafelen en/of genieten van de wijnen hoeft men slechts één trap op. Mogelijk wordt de capaciteit in de toekomst nog uitgebreid met meer hotelkamers. Ontbijten kan vanaf 8.00 uur, 7 dagen in de week (zondags vanaf 9.00 uur)

Spar City Alkmaar

Rick en Ron Hageman staan model voor de verjongingskuur die supermarktformule Spar aan het doorvoeren is. Twee frisse, hardwerkende jongemannen die aan de Korte Vondelstraat met succes de strijd aan gaan met de grote formules als Albert Heijn. Zij doen dit bijvoorbeeld door 7 dagen in de week open te zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Maar ook door verrassende keuzes te maken in het assortiment. Zo zijn zij als franchisenemers gehouden aan de leveranciers van Spar maar zij zoeken daarin de grenzen op en kopen ook zelf in bij bekende en kwalitatief hoogstaande Alkmaarse leveranciers als Jeroen de Vries, Kropsla, Ackerman en Orangefit.

Happy Italy

In het nieuwe bioscoopcomplex Vue op Overstad timmert Happy Italy aan de weg. Een zeer ambitieuze formule van Italiaanse restaurants die thans wordt uitgerold over Nederland door de ambitieuze Rotterdamse ondernemer Daniel de Blok. Ambitieus in omvang met 450 plaatsen maar ook in kwaliteit. Alles wordt zelf bereid (pasta’s, pizzadeeg, etc.), waardoor alles vers is en van gegarandeerde kwaliteit en verkocht kan worden tegen relatief lage prijzen. Het bedrijf hanteert een ruimhartige tevredenheidsgarantie (niet lekker? Dan krijg je wat anders) en op de menukaart staan producten met een twist zoals bijvoorbeeld pizza met aardbeien.

Versani

Hans Hageman van Versani zag wat niemand anders zag; de potentie in een oude cacao-opslagloods aan de Pettemerstraat. Het troosteloze pand werd aangekocht en getransformeerd tot een prettige, ruime en lichte showroom met een breed assortiment op een zeer strategische locatie. Uiteraard voorzien van LED-verlichting en infraroodverwarming.

Restaurant & Lounge Mij

Het kwam goed uit dat de partner van horecaonderneemster Mirjam Greeuw een aannemingsbedrijf heeft. Het stel kocht namelijk de winkel aan De Mient waar voorheen Pauw (en heel vroeger hoedenfabriek Lind) gevestigd was en transformeerde het tot een restaurant en hotel. Geen geringe prestatie. Het etablissement heeft een moderne, strakke uitstraling en richt zich op zowel de recreatieve als de zakelijke markt. Mirjam is actief op social media en onderscheidt zich slim met het aanbieden van verschillende arrangementen waaronder een Kaasmarkt-arrangement, een Love-arrangement en een culinair arrangement. De verf is nog niet droog maar er zijn inmiddels alweer verbouwplannen….