EVA

Uitreiking Innovatieprijs

image

Op de jaarlijkse Haringparty van EVA van vrijdag 20 juni j.l. was het niet alleen een gezellige en smakelijke boel, maar werd ook de Innovatieprijs uitgereikt. Dat is een serieuze aangelegenheid, met een shortlist, een juryrapport, een wisseltrofee en aandacht voor ondernemers die er uit springen. Uit het juryrapport over de nominaties:

Viswinkel Hoogland, Laat 130

Op de Haringparty mag deze winkel natuurlijk niet ontbreken. Niet klagen maar doen. Een toch enigszins sobere winkel is geheel verbouwd tot prachtige en zeer uitnodigende winkel met een heerlijke variëteit aan verse visproducten. Zonder meer een verrijking voor de Laat.

Dobla, Mient 2
Wat de toekomst heeft in de retail zijn de flagshipstores. Het landelijke voorbeeld zijn de internationale merken die je kunt zien in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Ook Alkmaar heeft haar flagshipstores. En het internationale merk “Dobla”, gevestigd in onze eigen regio, heeft haar flagshipstore in Alkmaar gevestigd. Een verrijking voor Alkmaar en ook voor Dobla. Het merk is zeker bij de consument bekender geworden hierdoor.

Bar Restaurante Sabor, Houttil 30
Dat Hans en Brenda Bezembinder goed zijn in concepten was wel duidelijk. Na SAMEN tot een goed bezocht Grand Café te maken hebben ze met veel visie een specialiteitenrestaurant gemaakt. Naar het favoriete land dat ze veel bezoeken hebben ze Spanje toch een beetje naar Alkmaar gehaald.

Kropsla, Fnidsen 83
Met hulp van het BNN TV-programma ‘Werk aan de winkel’ is men een nieuwe weg ingeslagen; van groentewinkel tot versspecialist. De winkel heeft een totale metamorfose ondergaan en is een paradijs voor de liefhebbers van alle groente en fruitspecialiteiten, smoothies en nog veel meer!

King’s Inn, Koningsstraat 6
Als een idee eens niet lukt, wat doe je dan. Het pand verkopen? Nee, Pierre Komen doet een beroep op z’n pure ondernemerschap. Een concept ontwikkelen wat Alkmaar nog niet heeft. Zowel qua naam als qua formule zeer vernieuwend voor de stad. Hiermee is een gat in de overnachtingsmarkt ingevuld. Bovendien is het bevorderend voor de economie van Alkmaar waar meerdere ondernemers hun voordeel uit halen.

En de winnaar is: Kropsla! Pierre en Anneloes van den Bosch zijn met nieuw elan en een heldere formule de toekomst in gegaan. Wij wensen deze Alkmaarse ondernemers alle succes!